داشتن فرزند یکی از چالش برانگیزترین جنبههای زندگی است. فرزندان سرشار از آموختنی هایی هستند که در محیط زندگی خود می بینند.درست است پدر یا مادر بودن بسیار جذاب است! اما، آن دسته از ما که صاحب فرزند هستیم می دانیم که در واقع این کار همیشه آسان نیست. زمان زیادی طول می کشد و تلاش زیادی لازم است که بچه ها رشد کنند و به خوبی تربیت شوند و به درستی تحصیل کنند و به خوبی زندگی کنند. فرزندان رشد میکنند، شخصیت و دیدگاهشان بر اساس تجربیاتی که در زندگی خود کسب کردهاند، شکل میگیرد و بر این اساس رفتارهای خاصی از آنها بروز میکند که برخی از آنها مثبت هستند، اما برخی دیگر، ممکن است برای شما نگرانکننده باشد و نادیدهگرفتنشان باعث تثبیت آن رفتار در کودک شود. در این مطلب به هفت رفتار نگران کننده کودکان اشاره کردهایم که شما نباید حتی یک مورد را هم کوچک و بیارزش تلقی کنید .در غیر این صورت باعث عواقبی برای کودک و ارتباط میان شما و کودک خواهد بود.
1.رفتار بیادبانه
در هنگام آموزش رفتارهای مناسب به کودکتان فشار مضاعف وارد نکنید،در عوض به کودکتان اهمیت توجه کردن به دیگران را آموزش دهید. به علاوه رفتار مناسب از سوی اعضای بزرگ خانواده، برای کودک بسیار الگوبخش و مهم است. کودکان به سادگی چیزهایی که می بینند را تکرار میکنند.
2.لوس بازی و ناله کردن
زمانی که فرزند شما از روش آزاردهندهای بخواهد نظر شما را جلب کند حالتی خنثی داشته باشید تا به کودکتان یادآوری کنید که باید با صدای عادی و نرمال صحبت کند. اگر این رفتارها ادامه دار بود شما باید مشکلاتی که در روابط شما و کودک وجود دارد را شناسایی کنید. موقعیت را با کودکتان تحلیل کنید تا از تکرار این رفتارها در آینده جلوگیری کنید.
3-درغگویی
با صدایی آرام به کودک خود در مورد اهمیت صداقت و اعتماد در روابط توضیح بدهید. پیامد مناسبی برای اینکه دروغگویی به هیچ عنوان قابل قبول نیست برای کودک در نظر بگیرید. اگر دروغگویی تبدیل به عادت شود میتواند علامت مشکلات جدیتری در آینده باشد. در این مورد خاص حتما از متخصص کمک بگیرید.
4. نگرش غیر محترمانه (بیادبانه)
هیچ وقت کودکتان را به خاطر رفتار غیرمحترمانه تنبیه نکنید، اول متوجه شوید علت حضور این رفتارها از کجاست و بعد به کودک آموزش دهید که هیجانات و خواستههای خودش را به شکل درست بیان کند. اگر لجبازی کودک شما ادامهدار بود مدتی از فعالیت مورد علاقهاش محروم کنید.
5- برداشتن وسیله دیگران
اگر برای اولین بار کودکتان وسیلهی دیگران رابرداشته است، آرامش خود را حفظ کنید. حفظ یک نگرش درست بسیار با اهمیت است. شما باید انگیزه این رفتار کودک را بفهمید و توضیح بدید که این عمل به هر شکلی اشتباه است و بعد از کودک بخواهید وسیله را پس بفرستد یا مبلغ آنرا پرداخت کند و از صاحب وسیله عذر خواهی کند. اگر به کار ادامه داد به دنبال خدمات روانشناسی حرفهای در زمینه کودک باشید در غیر این صورت این مدل رفتارها ممکن است در طول زمان به عادتهای پایدار تبدیل شوند.
6-رقابت با خواهر و برادر
اول نیاز است که ریشه مشکل را پیدا کنید و از دعوای فرزندان باهم جلوگیری کنید. به کودکانتان کمک کنید که احساس کنند یک تیم هستند و به آنها آموزش بدهید که مشکلات را منصفانه حلو فصل کنند. نباید آنها را سرزنش کنید بلکه باید در مورد اهمیت احترام گذاشتن به احساسات خواهر یا برادرشان توضیح بدهید. همچنین سعی کنید با هرکدام از فرزندانتان به تناسب وقت بگذارید تا به تناسب هردوی آنها را خوشحال و راضی نگه دارید.
7. نادیده گرفتن اعمال ناپسند دیگران
کودک عمل زشت و ناپسند دیگری را نادیده میگیرد. اگر کودک شما در هر موقعیت بدی با دیگران سکوت میکند وظیفه شماست به او شرح دهید. همچنین شما باید به کودکتان گوش بدهید و از قضاوتش خودداری کنید شما باید به کودک کمک کنید تا موقعیت را درک کند و بعد با کمک و مشارکت یکدیگر به یک راهحل درست برسید.
پس نباید هفت رفتارکودکان را نادیده بگیریم، زیرا نادیدهگرفتن این هفت رفتار باعث تثبیت آن رفتار در کودک شود.